Основи "Трес Діас"

ТРЕС ДІАС - християнський рух

   Кінцевою метою ТРЕС ДІАС є зміцнення та поширення Тіла Христа. Організації ТРЕС ДІАС не можуть змінити вчення та практику руху ТРЕС ДІАС, так, щоб в ньому могли приймати участь нехристияни.

   Поняття "християнин", в цих Основах, відноситься до всіх тих, хто шукає ближчих стосунків з Ісусом Христом, як своїм Господом та Спасителем.

ТРЕС ДІАС - християнський екуменічний рух.

   Всі організації ТРЕС ДІАС повинні активно залучати людей з усіх християнських деномінацій, які знаходяться в їхньому оточенні.

   Організації ТРЕС ДІАС мають підкреслювати те, що єднає всі християнські деномінації та поважати те, чим вони відрізняються.

   Обов'язком та правом всіх організацій ТРЕС ДІАС є захист екуменічної структури ТРЕС ДІАС.

ТРЕС ДІАС - керований мирянами рух.

   ТРЕС ДІАС - керований мирянами рух; проте участь пасторів є важливою і повинна заохочуватись.

ТРЕС ДІАС - не прибуткова організація.

   Організації ТРЕС ДІАС повинні дотримуватись розумної фінансової політики. Вони повинні уникати того, щоб збирати більше прибутків, ніж їм потрібно для того, щоб нести свою роль в русі ТРЕС ДІАС.

Рух ТРЕС ДІАС не повинен брати на себе роль деномінації.

   ТРЕС ДІАС - не є заміною церкви, а швидше він заохочує християн поклонятися та служити лідерами в своїх помісних зібраннях.

   ТРЕС ДІАС - не є організацією, яка пропонує певні послуги.

   Рух ТРЕС ДІАС заохочує Пескадорів брати участь в "достойних" проектах. Але організації ТРЕС ДІАС мають обмежувати свою діяльність тими проектами, які відносяться до виконання методу ТРЕС ДІАС.

Уїк-енд має наступні харектеристики:

  1. Це уїк-енд живого християнського спілкування, який включає комбінацію ретельно складених заходів та вчення, метою яких є привести кожного до особистого посвячення Христу.

  2. На уїк-енді розповідаються особисті свідчення, але не є зібранням пробудження.

  3. Він використовує групову динаміку, але не є груповою психотерапією.

  4. Він використовує теологічні повчання, які заохочують кандидата вивчати свої власні християнські вірування, але не є курсом з християнської доктрини.

  5. Він включає період мовчазних роздумів, але не є усамітненням.

  6. Під час уїк-енду християни переживають оновлення і, можливо, але не обов "язково, навернення.

  7. З боку кандидата потрібні проста віра, відкритість та прагнення до пізнання, а з боку команди потрібні велике посвячення, молитва та ретельне планування.

  8. уїк-енд є зустріччю з Святим Духом. Проте ТРЕС ДІАС не є "харизматичним" рухом.

Чоловіки та жінки відвідують окремі уїк-енди. 

   Цей пункт не стосується духовних директорів.

Команда представляє весь спектр християнських деномінацій. 

   Членами команди можуть бути ті, які відвідалиуїк-енд ТРЕС ДІАС, або подібнийуїк-енд схвалений ТРЕС ДІАС.

   Ректор повинен бути мирянином і він є відповідальним зауїк-енд під керівництвом помісного секретаріату.

   Команда зустрічається до уїк-енду для того, щоб створити єдність, отримати настанови з динаміки уїк-енду та для того, щоб обговорити всі Ройо.

   Уїк-енд - Це триденна насичена програма, яка триває приблизно 72 безперервні години.

   Команда і кандидати живуть у закритому оточенні весь уїк-енд.

   Кандидат повинен мати бажання до ближчих стосунків з Ісусом Христом як своїм Господом та Спасителем.

   Приймаються кандидати з усіх християнських деномінацій.

   Кандидату повинно бути принаймні 21 рік